SDG Invest udvider sit engagement i Climate Action 100+

I marts blev SDG Invest en del af investorgruppen Climate Action 100+, som har til formål at få de 161 mest klimaeksponeret selskaber på verdensplan, til at lave forretningsstrategier og konkrete målsætninger, der lever op til Paris-aftalen og de globale klimamål om max 1,5 -2,0 graders temperaturstigning.

I SDG Invest investerer vi i store globale virksomheder, der tager lederskab og driver den bæredygtige agenda inden for deres sektor. På samme vis, arbejder Climate Action 100+ for at de virksomheder hvis handlinger – eller mangel på handlinger – er afgørende for, om verdenssamfundet når i mål med at begrænse den globale temperaturstigning jf. Paris-aftalen.

Da vi i SDG Invest ekskluderer alle virksomheder, der opererer inden for bl.a. fossile brændsler, er langt de fleste af virksomhederne i Climate Action 100+ ikke en del af vores portefølje. Dog har 6 virksomheder i SDG Invest porteføljen fundet vej til listen grundet deres sektor og ikke mindst størrelse – disse er Nestlé, Siemens, Danone, Unilever, Daikin og PepsiCo. Fællesnævneren for disse seks virksomheder er, at de alle tager stort lederskab og arbejder ambitiøst og proaktivt med klima- og miljø.

SDG Invest har valgt at tage en aktiv rolle som ’collaborators’ i alle arbejdsgrupper, der vedrører disse 6 virksomheder, og vi er stolte af, at vi kan være med til at skubbe virksomhederne i den rigtige retning.

Du kan læse mere om vores engagement i Climate Action 100+ her