Aktivt ejerskab

En del af vores filosofi og løfte til investorerne

Hos SDG Invest sætter vi høje krav til virksomhedernes finansielle resultater, deres arbejde med bæredygtighed, virksomhedsledelse og ikke mindst deres arbejde med at adressere de globale udfordringer og FNs 17 verdensmål. Det er en del af vores filosofi og løfte til investorerne, at vi hverken går på kompromis med afkast eller bæredygtighed.

Det er derfor kun de bedste og mest ambitiøse virksomheder, der kommer med i vores portefølje. Ud af 65,000 børsnoterede virksomheder på verdensplan, er det kun mellem 50 – 100 der lever op til de krav, vi stiller. Vi er grundige når vi finder vores investeringskandidater, og derfor ved vi også meget om de virksomheder, der er med i SDG Invest porteføljen. Den viden bruger vi aktivt til at indgå i dialog med virksomheder, så vi sikrer, at vi når i mål med verdensmålene i 2030.

  1. Vi fortæller alle vores virksomheder, hvor de kan forbedre deres arbejde med bæredygtighed

Når vi vælger virksomheder til SDG Invest, analyserer vi dem via vores finansielle model og vores sustainability scorecard. Den finansielle model analyserer mere end 65.000 globale virksomheder for deres indtjeningsstyrke, finansielle styrke og deres stabilitet. Vi vælger her kun de økonomiske stærkeste virksomheder. Herefter vurderer vores scorecard virksomhederne på 42 parametre og 138 sub-kategorier inden for bæredygtighed, virksomhedsledelse og lederskab. Under kategorien lederskab, stiller vi blandt andet krav til virksomhedernes arbejde med diversitet, cirkulær økonomi, skattepolitik, produkter/services, der direkte addresserer verdensmålene, som f.eks. prisstrategier og base of pyramid (BoP). Vores scorecard giver os et godt overblik over, hvor virksomhederne i SDG Invest er ledende og hvor de stadig kan forbedre sig. Vi sender derfor årligt et brev til alle virksomheder baseret på vores sustainability scorecard analyse, og opfordrer dem til at igangsætte planer på de områder, hvor vores analyse påpeger, at virksomhederne kan sætte mere handling bag.

  1. Vi går i dialog med de virksomheder, der har mest forbedringspotentiale

Ud over at have skriftligt kontakt med alle virksomhederne i vores kapitalforening, har vi valgt at tage en mere direkte dialog med de fem virksomheder, som har mest forbedringspotentiale. Det betyder, at vi hvert år vil holde møder med ledelsen eller bestyrelsen i de virksomheder, som vi mener, vi kan rykke længst på bæredygtighedsagendaen.

  1. Vi reagerer på aktuelle sager og problemstillinger

Vi holder konstant øje med, om der opstår sager om de virksomheder, vi investerer i. Hvis vi vurderer, at sagerne er i strid med vores investeringsprincipper, sætter vi virksomhederne på vores observationsliste og tager efterfølgende direkte kontakt til virksomheden. Vi er bevidste om, at vi investerer i store virksomheder med komplicerede leverandørkæder i hele verden, og at virksomhederne derfor ikke altid kan helgardere sig mod sager og kriser. Dog forventer vi, at de virksomheder vi investerer i, er transparente omkring deres problemer og dilemmaer, og at de aktivt igangsætter handlinger, der kan rette op på negative indvirksninger og mangler i deres virke.

Ligesom vi afkræver gennemsigtighed af de virksomheder vi investerer i, vil vi også være gennemsigtige omkring vores aktive ejerskab. Du vil derfor kunne læse om vores dialoger med virksomhederne i vores årsrapport, ligesom vi løbende her på hjemmesiden vil oplyse, hvis vi har virksomheder på vores observationsliste.

Har du spørgsmål til vores arbejde med aktivt ejerskab, kan du kontakte partner Anne-Louise Thon Schur på al@sdginvest.dk eller skrive til info@sdginvest.dk.

FÅ MÅNEDLIG INFORMATION FRA SDG INVEST

Få information og nyheder om selskaber der går forrest, når det gælder SDG mål. Følg med i de selskaber som SDG Invest har investeret i.

Få SDG nyheder