Starbucks og Nestlé vil sammen genopbygge kaffeproduktionen i Puerto Rico

I september 2017 gik orkanen Maria i land på den caribiske ø Puerto Rico. Orkanen medførte massive ødelæggelser og dræbte mere end 3000 mennesker, og i flere måneder efter orkanen levede store dele af befolkningen uden adgang til elektricitet og rent vand. Men især for øens landmænd har Maria haft vidtrækkende konsekvenser, da mere end 80% af øens afgrøder blev ødelagt af orkanens hærgen. For øens kaffeproduktion, betyder det, at der i 2018 kun er blevet produceret 10% af den kaffe, som der bliver på et normalt år.

Derfor har Starbucks, Nespresso (ejet af Nestlé), The Hispanic Federation, The Rockefeller Foundation og TechnoServe indgået et 5-årigt samarbejde, hvor de sammen vil genopbygge kaffeproduktionen i Puerto Rico, med særligt fokus på mindre bønder – de såkaldte smallholders. Mere specifikt vil samarbejdet:

  1. Diversificere og forbedre kvaliteten af kaffefrø i produktionen i Puerto Rico
  2. Genopbygge kapaciteten på kaffeplanteskolerne (hvor man gror kaffefrøene)
  3. Træne mindre landmænd i klimaløsninger, og give dem adgang til innovative løsninger, der kan styrke deres produktion og udbytte
  4. Skabe et netværk og marked, hvor bønderne kan sælge deres kaffe

For Starbucks og Nespresso handler projektet derfor om på sigt at skabe en leverandørkæde, der kan levere kvalitetskaffe, der kan modstå klimaforandringer, samtidig med at man opbygger de lokale samfund omkring kaffeproduktionen via bedre uddannelse, højere indtjening og bedre produktions- og arbejdsforhold.

Du kan læse mere om samarbejdet her.