Starbucks og Nestlé vil sammen genopbygge kaffeproduktionen i Puerto Rico

I september 2017 gik orkanen Maria i land på den caribiske ø Puerto Rico. Orkanen medførte massive ødelæggelser og dræbte mere end 3000 mennesker, og i flere måneder efter orkanen levede store dele af befolkningen uden adgang til elektricitet og rent vand. Men især for øens landmænd har Maria haft vidtrækkende konsekvenser, da mere end 80% af øens afgrøder blev ødelagt af orkanens hærgen. For øens kaffeproduktion, betyder det, at der i 2018 kun er blevet produceret 10% af den kaffe, som der bliver på et normalt år.

Derfor har Starbucks, Nespresso (ejet af Nestlé), The Hispanic Federation, The Rockefeller Foundation og TechnoServe indgået et 5-årigt samarbejde, hvor de sammen vil genopbygge kaffeproduktionen i Puerto Rico, med særligt fokus på mindre bønder – de såkaldte smallholders. Mere specifikt vil samarbejdet:

  1. Diversificere og forbedre kvaliteten af kaffefrø i produktionen i Puerto Rico
  2. Genopbygge kapaciteten på kaffeplanteskolerne (hvor man gror kaffefrøene)
  3. Træne mindre landmænd i klimaløsninger, og give dem adgang til innovative løsninger, der kan styrke deres produktion og udbytte
  4. Skabe et netværk og marked, hvor bønderne kan sælge deres kaffe

For Starbucks og Nespresso handler projektet derfor om på sigt at skabe en leverandørkæde, der kan levere kvalitetskaffe, der kan modstå klimaforandringer, samtidig med at man opbygger de lokale samfund omkring kaffeproduktionen via bedre uddannelse, højere indtjening og bedre produktions- og arbejdsforhold.

Du kan læse mere om samarbejdet her.

Disclaimer: Dette materiale er udarbejdet af SDG Invest, og skal af læseren ikke ses som en opfordring eller anbefaling til at købe eller sælge de omtalte værdipapirer. Oplysningerne må ikke opfattes som anbefalinger eller rådgivning, og SDG Invest kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af læserens dispositioner på baggrund af de oplysninger, der fremgår af materialet. SDG Invest vil bestræbe sig på, at oplysningerne i materialet er korrekte, men kan ikke garantere dette, og SDG Invest påtager sig intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Læseren skal være opmærksom på, at investeringer kan være forbundet med risiko for tab, og at de historiske afkast ikke er en garanti for, at dette afkast og kursudvikling kan realiseres i fremtiden. For yderligere information kan du altid kontakte en af vores rådgivere på info@sdginvest.dk.

Vi vil så gerne høre fra dig

Har du spørgsmål til SDG Invests investeringer, ris eller ros, så hører vi altid gerne fra dig. Kontakt os endelig for at høre nærmere om vores investeringsunivers, eller hvis du har andet på hjerte.

Formular på nyheder