SDG Invest tildeles fem stjerner for afkast

De positive aktiekurstigninger, vi har set i første halvår af 2021, er fortsat ind i august måned, hvor det globale aktiemarked MSCI World leverede et afkast på knap 3 pct. Tilmed fik SDG Invest tildelt fem ud af fem stjerner for godt afkast af det anerkendte analysebureau Morningstar.

År til dato har SDG Invest givet et afkast på 23,35 pct. efter omkostninger (07.09.21), hvilket er imponerende, ikke mindst set i forhold til gennemsnittet for markedet (MSCI World), som i samme periode har leveret et afkast på 20,89 pct. før omkostninger.

Det er fortsat privatforbruget, hjulpet godt på vej af historiske hjælpepakker, behersket renteudvikling og udrulning af verdenshistoriens største vaccinationsprogram, som er en vigtig drivkraft bag væksten. Samtidig har investorerne stor tiltro til, at det vil lykkes centralbankerne at håndtere fremtidige risikofaktorer og balancere mellem at sørge for, at inflationen ikke bliver et problem, drosle stimulanser ned og samtidig sørge for at nye Covid-19 varianter ikke spolerer væksten.

Investorernes øjne har dermed været rettet mod udmeldinger og handlinger fra centralbankerne i august måned. Især den amerikanske centralbanks (FED) årlige møde i Jackson Hole, Wyoming, har fået ekstra opmærksomhed. Mødet er kendt for, at FED kommer med udmeldinger om ændringer i pengepolitikken. Dette skete dog ikke i år, men FED bekræftede blot, at det er sandsynligt, at centralbanken vil drosle ned på obligationsopkøbene i 2021.

Femstjernet afkast til SDG Invest

Ansvarlighed går hos os hånd i hånd med godt afkast, og det kan betale sig at investere med fokus på FN’s 17 verdensmål. I august 2021 gav det anerkendte analysebureau Morningstar SDG Invest fem ud af fem stjerner for godt afkast indenfor de seneste tre år i kategorien ’Aktier – Globale Large Cap Blend’.

Morningstar Rating tager udgangspunkt i det afkast, en afdeling har præsteret set i forhold til andre produkter i samme kategori. Stjernerne opdateres månedligt, og du kan se de aktuelle ratings på www.morningstar.dk.

Virksomheder med fokus på bæredygtighed vil på den lange bane levere gode afkast, eftersom de er klædt på til fremtidens udfordringer og vil tiltrække talentfulde medarbejdere til at drive den bæredygtige transformation. Vi er stolte over, at vores bæredygtige investeringer viser sig at være den rigtige strategi for både vores verden og investorer.

Vi vil så gerne fortælle mere

Hvis du vil høre mere om SDG Invest bæredygtige investeringer på de globale markeder, kan du udfylde formularen her, og så kontakter vi dig.

Disclaimer: Dette materiale er udarbejdet af SDG Invest, og skal af læseren ikke ses som en opfordring eller anbefaling til at købe eller sælge de omtalte værdipapirer. Oplysningerne må ikke opfattes som anbefalinger eller rådgivning, og SDG Invest kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af læserens dispositioner på baggrund af de oplysninger, der fremgår af materialet. SDG Invest vil bestræbe sig på, at oplysningerne i materialet er korrekte, men kan ikke garantere dette, og SDG Invest påtager sig intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Læseren skal være opmærksom på, at investeringer kan være forbundet med risiko for tab, og at de historiske afkast ikke er en garanti for, at dette afkast og kursudvikling kan realiseres i fremtiden. For yderligere information kan du altid kontakte en af vores rådgivere på info@sdginvest.dk.

Vi vil så gerne høre fra dig

Har du spørgsmål til SDG Invests investeringer, ris eller ros, så hører vi altid gerne fra dig. Kontakt os endelig for at høre nærmere om vores investeringsunivers, eller hvis du har andet på hjerte.

Formular på nyheder