Pæne aktiekursstigninger i marts måned

Marts måned 2021 bød på pæne stigninger på aktiemarkederne. SDG Invest gav et plus på 7,34 % (efter alle omk.) og sluttede dermed første kvartal på 8,19 % (efter alle omk.). Den store stigning i aktiekurserne kommer på baggrund af positive forventninger til væksten i de globale økonomier. Samtidig har de sat gang i en stigende inflationsforventning, der primært har resulteret i højere renteniveauer i USA.

Positive forventninger til økonomien

Marts måned har især været præget af positive forventninger til økonomien, da der forventes en hurtigere genopretning af økonomierne ovenpå corona-pandemien end tidligere antaget.

Det har medført stigninger i aktiekurserne, tiltagende inflationsforventninger og højere renteniveauer. Det paradoksale er, at stigende renter ofte anskues negativt, da det medfører dyrere lån for forbrugerne. Men væksten og den øgede aktivitet er godt for økonomien og finansmarkederne, og det vil uundgåeligt medføre prisstigninger og stigende renter.

Det hele er hjulpet godt på vej af lempelig pengepolitik og hjælpepakker i USA og Europa. Ikke mindst forventes det, at USA vil opleve en større fremgang i BNP-væksten for 2021 bl.a. pga. Bidens gigantiske hjælpepakke på USD 1.900 milliarder.

Forventninger fremadrettet

Vi står i en situation, hvor der stadig er et stykke vej til, at befolkningerne er vaccineret mod COVID-19. Imens lemper og strammer lande restriktioner pga. faldende og stigende COVID-19 smittetal, hvilket kan skabe udsving på aktiemarkederne.

Rentebevægelserne er et klart tegn på øget optimisme og højere forventninger til væksten i de globale økonomier ovenpå corona-pandemien. Indtil videre er tendensen mest udbredt i USA, og der tales om en langvarig økonomisk optur, der kan påvirke inflationen og renterne yderligere. Det er dog mere sandsynligt, at inflationstegnene vil bøje af, og rentestigningerne vil tage en pause indenfor den nærmeste fremtid, som set mange gange tidligere.

 

Vi vil så gerne fortælle mere

Hvis du vil høre mere om SDG Invest bæredygtige investeringer på de globale markeder, kan du udfylde formularen her, og så kontakter vi dig.