Når afkast og bæredygtighed går hånd i hånd

Der er mange måder at bakke op om FNs verdensmål på. Vi kan alle være bevidste om at ændre vores vaner – mange bække små gør også en stor forskel. Og ved at aktivere vores opsparinger kan vi skabe en kædereaktion af positive påvirkninger.

SDG Invest blev skabt med netop det formål – at investere i selskaber, der aktivt arbejder for at opnå FNs verdensmål. Og gennem SDG Invest kan vi nemt og enkelt aktivere vores pensionsopsparing – eller andre opsparinger vi ikke skal bruge de nærmeste år – i udviklingen af en mere bæredygtig verden. Til glæde for os selv, vores børn og kommende generationer.

Men kommer det ikke til at gå ud over min opsparing? En overvejelse mange har haft – men det behøver ikke at være tilfældet. Selv om SDG Invest nærmer sig et år, er det stadig en meget kort periode at vurdere afkast på. Ser vi derfor på et af de selskaber SDG Invest investerer i, kan vi se på en lidt længere periode i praksis.

Adidas har i snart 20 år arbejdet på at gøre deres produktion, logistik og ikke mindst produkter mere bæredygtige. I 2012 indførte de en ny vandbesparende måde at farve tekstiler på – i løbet af de næste tre år sparede det et vandforbrug på 100 millioner liter vand. I 2014 besluttede de, at 99% af produktionen skulle være uden PFC ved udgangen af 2017 (PFC er et smudsafvisende stof brugt i alt fra regntøj og rengøringsmidler til teflonpander og emballage). Det lykkedes. Og i 2017 producerede de over 1 million par sko med genbrugsplast samlet fra verdenshavene og de reducerede deres eget forbrug i kontorerne med 40.000 kg engangsplast.

Over de seneste 3 år er Adidas’

  • udledning af CO2 reduceret med over 28% eller 16.000 tons CO2
  • det årlige vandforbrug er reduceret med over 65 millioner liter
  • og affaldsmængden er reduceret med over 1.000 tons affald

Samtidig er salget steget over 25% eller DKK 30 mia.

Men hvordan ville en investering af vores pensionsopsparing så have klaret sig? Over de seneste tre år ville investeringen være fordoblet – aktiekursen i Adidas er steget med 119% (pr. 29/11/18). Så DKK 250.000 i 2015 ville være blevet til DKK 600.000.

Bæredygtighed behøver altså ikke være uforeneligt med et godt afkast på vores opsparing.

Historiske afkast er imidlertid ikke en pålidelig indikator for fremtidige afkast. Din opsparing bør løbende overvåges og spredes over flere værdipapirer. Det er derfor, SDG Invest spreder investeringerne over 50 til 100 forskellige selskaber.

Kontakt os gerne, hvis du vil høre mere. Vi opfordrer under alle omstændigheder til, at du taler med din professionelle rådgiver, før du investerer.

Disclaimer: Dette materiale er udarbejdet af SDG Invest, og skal af læseren ikke ses som en opfordring eller anbefaling til at købe eller sælge de omtalte værdipapirer. Oplysningerne må ikke opfattes som anbefalinger eller rådgivning, og SDG Invest kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af læserens dispositioner på baggrund af de oplysninger, der fremgår af materialet. SDG Invest vil bestræbe sig på, at oplysningerne i materialet er korrekte, men kan ikke garantere dette, og SDG Invest påtager sig intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Læseren skal være opmærksom på, at investeringer kan være forbundet med risiko for tab, og at de historiske afkast ikke er en garanti for, at dette afkast og kursudvikling kan realiseres i fremtiden. For yderligere information kan du altid kontakte en af vores rådgivere på info@sdginvest.dk.

Vi vil så gerne høre fra dig

Har du spørgsmål til SDG Invests investeringer, ris eller ros, så hører vi altid gerne fra dig. Kontakt os endelig for at høre nærmere om vores investeringsunivers, eller hvis du har andet på hjerte.

Formular på nyheder