Det kan være svært at finde den perfekte gave. SDG Invest har en løsning på, hvordan du beriger én, du holder af med en gave, der bliver ved med at give. Ved at forære bæredygtige aktier i julegave, vil du vække glæde langt ud i fremtiden ved at bidrage til den bæredygtige omstilling, men også fordi den kan vokse i værdi over tid. Dertil kommer, at når du forærer aktier i gave, giver du modtageren mulighed for at etablere en sund interesse for privatøkonomi og aktiemarkedet, der rækker langt ud i fremtiden.

Sådan gør du i praksis:

  1. Opret kontoen, og køb aktier for modtageren – Ønsker du at forære aktier i julegave til dit barnebarn eller barn under 18 år, kan den bedste løsning være at oprette en konto, tilknytte et depot og købe aktierne i barnets navn. Som bedsteforælder kan du oprette en opsparingskonto med tilknyttet investeringsdepot til børnebørn og andre børn i familien. Du skal bruge en kopi af barnets ID (f.eks. pas) for at oprette kontoen og depotet i din egen bank, hvorved du også selv har adgang.
  2. Køb aktier, og giv din viden videre – Du kan også vælge at sætte dig sammen med gavemodtageren for at oprette depotet og købe aktierne. Er personen nybegynder på aktiemarkedet, giver du på den måde også modtageren chancen for selv at kunne finde rundt på platformen og forvalte pengene. Din viden og hjælp er også en slags gave.

Værd at vide, inden du giver gaven

  • Beløb – Du bestemmer beløbets størrelse, men grænsen for en afgiftsfri gave til dit barn eller barnebarn er 68.700 kr. i 2021. Hvis modtageren er et svigerbarn, kan du i 2021 give op til 24.000 kr. i gave, uden at modtageren skal betale afgift. Man er svigerbarn i juridisk forstand, når parret er gift. Hvis det er en modtager uden for din nærmeste familie, er der ingen konkret beløbsgrænse fra Skat på lejlighedsgaver, men gaven skal holdes på et ”passende niveau for begivenheden”, hvis den skal være skattefri. Ellers skal modtageren betale almindelig indkomstskat af gavens værdi.
  • Omkostninger – Du skal være opmærksom på, at der altid er omkostninger forbundet med at købe værdipapirer, og derfor skal gavebeløbet ikke være for lille, hvis du vil undgå at engangsomkostningerne ikke overstiger gavens størrelse. 

Invester med fordel i SDG Invest

Alle kan være med i SDG Invest, som du frit kan købe og sælge via din netbank ved at søge på fondskoden: DK0061668654. Værdibeviserne er udstedt i en stykstørrelse på DKK 100.

Fordelene ved at investere i SDG Invest er, at du får spredt investeringen og dermed risikoen i minimum 50 bæredygtige aktier, der plejes efter nøje fastlagte retningslinjer og ledes af en professionel bestyrelse med forstand på investeringer.

Kontakt SDG Invest for at høre nærmere

SDG Invest hjælper dig gerne med råd og vejledning, hvis du ønsker at give en bæredygtig, langtidsholdbar og fremtidssikret julegave. Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål til, hvordan du opretter et depot og investerer pengene.

Vi vil så gerne fortælle mere

Hvis du vil høre mere om SDG Invest bæredygtige investeringer på de globale markeder, kan du udfylde formularen her, og så kontakter vi dig.