Bæredygtige investeringer udkonkurrerer traditionelle modstykker

Der har længe været en opfattelse af, at bæredygtige investeringer koster på afkastet. 2019 blev året, hvor fordommene for alvor blev gjort til skamme.

Ni af de største amerikanske ESG-fonde udkonkurrerede i 2019 USA’s største aktieindeks S&P 500, og syv af dem har slået deres markeds benchmark over de sidste fem år.

Dette viser endnu en gang, at bæredygtighed er blevet et konkurrenceparameter, og virksomheder belønnes for aktivt at arbejde for en mere bæredygtig og langsigtet udvikling.

Det er altså ikke uden grund, at bæredygtighed fylder mere i dag end nogensinde før i den finansielle sektor og hos investorer.

 

Global Tendens

Tendensen er ikke kun begrænset til USA, den er også global. Europa er i spidsen på mange områder, når det kommer til bæredygtighed. Det ser vi i de virksomheder, som SDG Invest investerer i, da 60 % af dem er europæiske. Samtidig afsluttede SDG Invest sidste år med et afkast på 30,53 % efter alle omkostninger, hvilket placerer fonden, som en af de bedste i Danmark på tværs af alle kategorier.

Ved bæredygtige investeringer går ønsket om en bedre fremtid hånd i hånd med attraktive afkast. Det er altså en myte, at det koster på afkastet, hvis man investerer ud fra etiske kriterier, og 2019 er beviset.

FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling

I SDG Invest er bæredygtighed mere end bare at frasortere sektorer gennem ESG-screeninger. Vi investerer i de virksomheder, som er i stand til at integrere bæredygtighed i deres forretningsmodel og proaktivt bidrager til FN’s 17 verdensmål.

Vi vil så gerne fortælle mere

Hvis du vil høre mere om SDG Invest bæredygtige investeringer på de globale markeder, kan du udfylde formularen her, og så kontakter vi dig.